Slepovaná
ořechová srdíčka se žloutkovou polevou
Potřebujeme:
150g hladké mouky, 1 žloutek, 120g másla, 50g moučkového cukru, 50g
strouhaných ořechů, strouhaná citrónová kůra, vanilkový cukr.
Krém:
100g másla, 100g moučkového cukru, 100g strouhaných ořechů, 1 lžíce džemu
Poleva:
35g moučkového cukru, 1 žloutek
POSTUP:
 |
Mouku prosejeme na vál spolu s moučkovým cukrem, přidáme nasekané
máslo, strouhané ořechy, citrónovou kůru, vanilkový cukr a žloutek a |
 |
vypracujeme těsto, |
 |
které na pomoučeném vále vyválíme na sílu cca 3-4mm a vykrajujeme
srdíčka. |
 |
Vykrájená srdíčka položíme na plech vyložený pečícím papírem a
upečeme v předehřáté troubě. |
 |
Upečená srdíčka necháme vychladnout na rovné povrchu, aby se
nezkroutila. |
Krém: |
Máslo utřeme s cukrem, přidáme ořechy, džem a smícháme.
Pozn. Džem může být v podstatě jakýkoliv, rybízový, jahodový,
meruňkový,... |
 |
Krémem slepujeme vždy dvě srdíčka k sobě. |
Žloutková poleva:
 |
Prosetý cukr třeme se žloutkem tak dlouho, až poleva dostane správně
roztíratelnou konzistenci.
Pozn.: Zdá-li se nám poleva příliš tekutá, tak můžeme ještě přidat
cukr. Neměla by téct. |
 |
Polevu roztíráme na slepená srdíčka a dozdobíme např. půlkou ořechu,
nebo sekanými ořechy, příp. dekorační barevnou rýží. |
 |
Uchováváme v chladu. |
.
Copyright © Vánoce 2015 - vánoční cukroví - vánoční příloha časopisu Přítelkyně.cz
Všechna práva vyhrazena.